Alumínium, Műanyag ablak

Nyári ablakcsere

nyari-ablakcsere-v1-ablakbazis

Nyáron mindenki szívesebben vág bele a házfelújításba, legyen szó akár egy festésről, vagy ablakcseréről. Ebben a döntésben nagy szerepet játszik a nyári megnövekedett szabadidő. A másik, döntő rész pedig az, hogy a hideg hónapokban félünk belevágni bármilyen felújításba.

Miért jó nyáron ablakot cserélni?

Hoztunk pár érvet, hogy miért a nyár a legmegfelelőbb idő az ablakcseréhez.

  • A meleg idő megkönnyíti és gyorsítja a munkafolyamatot.
    A száraz, kellemes időjárásnak köszönhetően gyorsabban szárad a szigetelőanyag, így az ablak beszerelésének ideje akár felére is lerövidülhet.
  • Nem kell félni attól, hogy amíg a szakember elvégzi az ablakcserét, az „utcát fogjuk fűteni”. A fűtési szezon alatt sokan éppen emiatt nem vágnak bele az ablakcserébe. Hiszen gondoljunk csak bele, akármilyen ügyes és gyors is az ablakot beszerelő szakember, a munkálatok ideje alatt, mi feleslegesen fűtünk. A jó meleg levegőt se perc alatt felváltja a zord hideg.
  • Könnyebb tisztítás. Egy ablak beszerelésének alkalmával akarva-akaratlanul is ujjnyomok és apró koszok maradnak az ablakon. Sokkal kellemesebb nyáron, a beszerelést követően egyszerre megtisztítani vadonatúj ablakainkat, mintsem a téli hidegben várni, hogy kicsit jobbra forduljon az idő és végre neki lehessen állni az ablakpucolásnak.

Szerencsére manapság a meleg hónapok egyre inkább kitolódnak, így nem kell attól sem tartanunk, ha ablakcserénk a nyárból őszbe csúszik át. Egészen addig, amíg nem kell a nagykabát és fűtés nélkül nem kibírhatatlanul hideg otthonunk, megéri korszerűsíteni meglévő nyílászárókat.

nyari-ablakcsere-v2-ablakbazis

Mi tévő legyek, ha télen kell ablakot cserélnem?

Sajnos sokan csak a téli fűtési szezon beköszöntével veszik észre, hogy nyílászáróik már nem szigetelnek olyan kiválóan, mint régen. Ekkor bizony érdemes elgondolkozni a téli ablakcseréken.

Bár a téli ablakcsere kevésbé megy olyan gördülékenyen, mint a nyári, azért ettől sem kell irtózni. Ma már számos korszerű szigetelőanyag garantálja, hogy a hidegben is gyorsan megköt, így lerövidítve azt az időt, amely alatt a benti meleg kívülre távozik.

Nagyon fontos, ilyenkor azt mérlegelni, hogy inkább fűtjük egész szezonon keresztül akár dupla annyi energiával otthonunkat, csak hogy a réseken kiáramló hőt pótoljuk, vagy bevállaljuk az egyszeri ablakcseréket. Annyi biztos, hogy egy jól szigetelő nyílászáró beszerelését követően az addig megnövekedett fűtésszámlánk nagy mértékben csökkenni fog, a házban pedig mégis melegebb lesz, mint a csere előtti időszakban.

nyari-ablakcsere-idotallo-megoldas-ablakbazis

Ne hagyd, hogy az időjárás döntse el az ablakcserét! Kérd ki szakképzett kollégáink véleményét! Hívj minket munkanapokon 08:00-16:00 óra között. Munkaidőn kívül írj nekünk az e-mail címünkre, ahonnan egy munkanapon belül válaszokat kapsz kérdéseidre! Ne feledd elérhetőségeidet is megadni, hogy visszahívhassunk!

Kapcsolódó cikkek