Műanyag ablak

Milyen műanyag ablakot válasszak?

milyen-muanyag-ablakot-valasszak-ablakbazis

Milyen műanyag ablakot válasszak?

Nehézséget okoz eldönteni, hogy a sokfajta: nyíló, bukó, bukó-nyíló vagy fix műanyag ablaktípusok közül melyik lenne számodra ideális megoldás az adott szobába? Van egy jó hírünk! Akár mindegyikből is választhatsz!
Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked, hogy melyik műanyag ablaktípust mi jellemez.

  • A nyíló ablak a bukó-nyíló ablakok egyszerűbb, bukó funkció nélküli alternatívája. Ez a megoldás a gyorsabb és hatékonyabb szellőztetéskor ideális.
  • A bukó ablak kisebb nyitási lehetősége révén a vizes, párás helyiségekben, fürdőszobákban javasolt, de bejárati ajtók felett, buktatható felülvilágítóként is kitűnő megoldás lehet.
  • Ezek kombinációja a bukó-nyíló műanyag ablakok nyitási rendszere segíti a szellőzést, legyen szó akár hosszabb ideig tartó folyamatos, vagy egy gyors, de hatásos átszellőztetésről.
  • A nyitási lehetőség nélküli fix műanyag ablakok pedig a belső terek még világosabbá tételét könnyítik meg.
  • A többszárnyú ablakoknál van mód a váltószárnyas (középen felnyíló) típusra, melynél csak az egyik szárnyon van kilincs, a másod szárnyat pedig a szárnyperem rúdzárral (kinyitó füllel) lehet nyitni. Ebben az esetben a másod szárny csak nyíló lehet, így vagy bukó/nyíló-nyíló vagy nyíló-nyíló ablak választható. Amikor nyitva van mind a két szárny nincs függőlegesen osztás a szárnyak között.
  • Ugyancsak a többszárnyú ablakoknál a tokosztott verzió esetében lehetséges mindkét szárnynak a bukó-nyíló funkció. Ebben az esetben függőlegesen van a szárnyak között osztás és mindkét szárnyon kilincs van.
  • A három-vagy többszárnyú ablakok esetében a fent említett variációk kombinálhatók.

Kapcsolódó cikkek